marți, 27 ianuarie 2015

ATENEUL SF. PANTELIMON sprijina actiunea umanitara a Ligii Tineretului Creștin Ortodox Filiala Sector 2 București

Departamentul de copii si tineret ATENEUL SFANTULUI PANTELIMON a sprijinit acțiunea umanitară a Ligii Tineretului Creștin Ortodox - Filiala Sector 2 București în cadrul campaniei Patriarhiei Române 'Donează sânge ! Salvează o viață !' 

Miercuri, 28 ianuarie 2015, de la ora 17.00, la biserica Sfântul Pantelimon-Foișorul de Foc (strada Iancu Căpitanu, numărul 24, Sector 2, București), Liga Tineretului Creștin Ortodox (LTCOR) — Filiala Sector 2 București a avut loc conferința 'Donează sânge ! Salvează o viață !'. Conferința a fost susținută de părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului și face parte din programul Arhiepiscopiei Bucureștilor Tinerii în Areopag Dialoguri religios — culturale. 
Joi, 29 ianuarie 2015, între orele 8.00-13.00, la Centrul de îngrijiri paliative 'Sfântul Nectarie' din incinta bisericii Sfântul Pantelimon-Foișorul de Foc, Liga Tineretului Creștin Ortodox — Filiala Sector 2 București s-a organizat o acțiune de donare de sânge de către preoți și credincioși din Sectorul 2 al Bucureștilor. 

Această acțiune umanitară face parte din campania Patriarhiei Române Donează sânge ! Salvează o viață ! Derulată la nivel național cu sprijinul Serviciul de Presă al Ligii Tineretului Creștin Ortodox Filiala Sector 2 București)
Ministerului Sănătății. (

REVISTA PRESEI:

1. Patriarhia lansează un proiect de donare voluntară de sânge în şcoli, facultăţi şi biserici - MEDIAFAX (ELVIRA GHEORGHITA), 27 ianuarie 2015

Patriarhia Română lansează un amplu program de donare voluntară de sânge în şcoli, facultăţi şi biserici, după ce în 2014, într-o acţiune desfăşurată în 20 de oraşe, s-a colectat peste o tonă şi jumătate de sânge, a declarat marţi părintele Ciprian Grădinaru, coordonatorul acţiunii.

Acţiunea de voluntariat este organizată în cadrul campaniei "Dăruieşte viaţă! Vino să donezi sânge!", la nivelul Patriarhiei Române, sub coordonarea părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru, eclesiarhul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului din Bucureşti.
"Totul a început atunci când a venit la mine o credincioasă, care mi-a spus că are nevoie de sânge. Era vorba de o grupă rară, pe care nu o găsea nicăieri. Atunci am lansat primul apel în biserică. De atunci ni s-au alăturat continuu credincioşi, elevi, studenţi, poliţişti, jandarmi. Mi-am dat seama că oamenii ar dona, dar nu avem bancă de sânge, aşa că am început simultan o altă campanie, prin care sperăm să reuşim şi achiziţionarea unei bănci pentru stocarea sângelui colectat", a declarat, pentru MEDIAFAX, părintele Ciprian Grădinaru, precizând că la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului există deja un grup de voluntari implicat în aceste campanii.
Părintele arhimandrit a mai spus că a contact deja rectorii universităţilor, care au răspuns pozitiv cererii de implicare în campanie.
Prima campanie va debuta miercuri, la biserica Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc. Apoi, sute de tineri şi credincioşi au anunţat că vor participa, joi, la prima donare voluntară din 2015, organizată la Centrul de îngrijiri paliative "Sfântul Nectarie", din incinta bisericii Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc, a adăugat părintele Ciprian Grădinaru.
Acţiunea umanitară face parte din programul Arhiepiscopiei Bucureştilor "Tinerii - solidari în faţa suferinţei", organizată cu sprijinul reprezentanţilor Centrului de Transfuzie Sanguină al Municipiului Bucureşti.

2. CAMPANIE DE DONARE DE SANGE, TRINITAS TV, 29 ianuarie 2015

3. Aproximativ 100 de persoane au donat sânge la Centrul „Sfântul Nectarie“. Tinerii susţin campania de donare de sânge a Patriarhiei - Cotidianul ZIARUL LUMINA, 30 ianuarie 2015
Liga Tineretului Creştin Ortodox (LTCOR) - filiala Sector 2 Capitală a organizat miercuri, 28 ianuarie, la Biserica „Sfântul Pantelimon“ - Foişorul de Foc, o conferinţă intitulată „Donează sânge! Salvează o viaţă!“. Tinerii au aflat, cu acest prilej, despre semnificaţiile, folosul şi necesitatea actului de a dona sânge, iar dorinţa lor de a veni în sprijinul campaniei derulate de Patriarhia Română s-a concretizat ieri, când aproximativ 100 de persoane au donat sânge la Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie“ din vecinătatea bisericii.

Conferinţa de miercuri-seară face parte din programul Arhiepiscopiei Bucureştilor „Tinerii în Areopag. Dialoguri religios-culturale“ şi a fost susţinută de arhim. Ciprian Grădinaru, eclesiarhul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, în prezenţa pr. Ioan Popescu, protoiereul Protopopiatului Sector 2 Capitală, a asist. med. princ. Andrei Ignat, organizatorul evenimentelor de donare sanguină la nivelul municipiului Bucureşti, precum şi a numeroşi clerici şi credincioşi din Capitală.
Arhim. Ciprian Grădinaru le-a explicat celor prezenţi că donarea de sânge reprezintă un act de milostenie faţă de aproapele aflat în suferinţă. „Actul de donare de sânge este dovada iubirii noastre faţă de cel aflat în suferinţă. Este nevoie de foarte mult sânge pentru că, de exemplu, la un transplant pacientul îşi pierde aproape tot sângele său natural. Dorim ca această campanie pe care Patriarhia Română o desfăşoară să aibă continuitate, deoarece nevoia de sânge este foarte mare în spitalele româneşti. Foarte mulţi bolnavi care aşteaptă o operaţie sunt amânaţi din cauza lipsei de sânge“, a spus arhim. Ciprian Grădinaru.

Despre semnificaţiile duhovniceşti ale donării de sânge le-a vorbit tinerilor şi pr. protopop Ioan Popescu: „Consider că această campanie este de inspiraţie divină, pentru că un gest mai frumos pentru creştini decât acela de a dona sânge nu cred că există. Spunea un mare duhovnic: mila creştină are două trepte. Prima treaptă, dăruieşti ceea ce ai. Treapta a doua, dăruieşti ceea ce eşti. Mântuitorul Iisus Hristos nu a dăruit ceva material, dar El S-a dăruit total, până la ultima picătură de sânge. Atunci, nu poate fi un mod mai frumos de a-I urma lui Hristos decât de a dărui ceva din noi, din ceea ce suntem. Eu consider că Mântuitorul Iisus Hristos a fost cel mai mare dăruitor de sânge! El Şi-a vărsat sângele Său şi acest sânge a devenit izvor de sânge, pe care noi îl avem în fiecare Sfânt Potir. N-am putea să ne mântuim numai prin osteneala noastră dacă nu ar fi Jertfa lui Hristos de pe Cruce, acele picături de sânge care s-au scurs pentru noi. Când dăm şi noi câteva grame de sânge întoarcem Mântuitorului acel sânge pe care l-a vărsat pentru noi, deoarece îl dăruim unui om bolnav cu care El Se identifică“.

La final, tinerii şi credincioşii prezenţi au avut posibilitatea să adreseze întrebări legate de procedurile pe care trebuie să le urmeze pentru a putea dona sânge.

Evenimentul organizat de Liga Tineretului Creştin Ortodox (LTCOR) - filiala Sector 2 Bucureşti a continuat ieri, 29 ianuarie, cu o acţiune de donare de sânge, desfăşurată în parteneriat cu Fundaţia „Bucuria Ajutorului“ a Arhiepiscopiei Bucureştilor, prin Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie“ din Capitală, unde a şi avut loc acţiunea umanitară.

Donatorii au fost în majoritate tineri din cadrul LTCOR, filiala sector 2 Bucureşti, dar şi din alte parohii bucureştene, iar prezenţa lor au motivat-o ca fiind o faptă prin care doresc să ajute semenii aflaţi în suferinţă şi nevoi. „De această campanie am aflat de la soţul meu şi am venit ca să donez pentru că sunt foarte mulţi oameni care au nevoie de sânge“, a spus o donatoare. „Spre deosebire de donarea unor lucruri materiale exterioare organismului nostru biologic, prin donarea de sânge nu facem altceva decât să donăm ceea ce este propriu trupului nostru omenesc şi să venim întru întâmpinarea aproapelui, iar solidaritatea cu fraţii în necazuri naşte în noi sentimentul de bucurie duhovnicească“, a explicat diaconul Ionuţ Ciupercă, de la Parohia „Sfântul Dumitru“-Colentina. Între donatori s-au aflat şi operatori imagine de la diferite televiziuni.

Pe lângă preoţi, tineri din cadrul LTCOR - filiala Sector 2 Capitală şi personalul medical din cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, au participat şi voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. „Datorită mediatizării deosebite a campaniei de donare de sânge prin posturile de televiziune şi alte canale mass-media, echipa de voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, coordonată de arhim. Ciprian Grădinaru, este prezentă aici pentru a încerca să rezolve toate problemele care se ivesc într-o asemenea acţiune. Spre deosebire de acţiunile anterioare, la care au participat donatori din cadrul unităţilor Ministerului de Interne sau cu profil universitar, acum este o situaţie aparte pentru că donatorii sunt din alte categorii sociale, mai apropiaţi de credinţă, şi atunci activitatea de voluntar s-a materializat în a fi mai aproape de aceşti donatori“, a precizat Florin Ionescu, voluntar al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Acţiunea din cadrul campaniei „Donează sânge! Salvează o viaţă!“ a fost organizată la Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie“, atât datorită spaţiilor generoase, cât şi pentru mângâierea ce a fost adusă pacienţilor aflaţi în stadiu terminal, după cum a subliniat directorul centrului, Adriana Căruntu. Potrivit preşedintelui LTCOR - filiala sector 2 Bucureşti, diac. Ciprian Tudor, de la Parohia Precupeţii Vechi, au donat aproximativ 100 de persoane, iar datorită numărului mare al tinerilor de la parohiile bucureştene care s-au înscris, va mai fi organizată în curând o nouă acţiune umanitară.

4. Daruieste viata, doneaza sange, PRIMA TV, 29 ianuarie 2015
Avem din nou nevoie de sânge! An de an, răspund apelurilor disperate din spitale, artişti, reprezentanţi ai autorităţilor sau oameni simpli. Dar rezervele nu sunt niciodată suficiente. De data aceasta şi Patriarhia încearcă să dea o mână de ajutor. Biserica îi cheamă pe credincioşi să vină în ajutorul celor aflaţi în suferinţă. Primii care au răspuns la apel au fost chiar preoţii. Îmbrăcaţi în sutane, s-au trezit cu noaptea în cap ca să facă o faptă bună. (http://www.primatv.ro/stiri-focus/daruieste-viata-doneaza.html )

Niciun comentariu: