duminică, 25 ianuarie 2015

Expoziţia fotografică “Proiectul Ateneul Sfântului Pantelimon în secvenţe teatrale”

Cu ocazia organizării de către Liga Tineretului Creştin Ortodox (LTCOR) - Filiala Sector 2 Bucureşti la biserica Sfântul Pantelimon-Foişorul de Foc, a conferinţei „Donează sânge! Salvează o viaţă!”, susţinută de părintele arhimandrit CIPRIAN GRĂDINARU, a fost organizată o expoziţie fotografică şi proiecţii cu piesele de teatru din arhiva proprie a Departamentului parohial ATENEUL SFÂNTULUI PANTELIMON pentru promovarea proiectelor acestuia, printre care se numără anul acesta şi “Atelierului Mărţişorul faptelor bune”.


Cu această ocazie, folosindu-se de experienţa obţinută în urma participării la organizarea conferinţei „Donează sânge! Salvează o viaţă!”, membrii Departamentului parohial ATENEUL SFÂNTULUI PANTELIMON au hotărât lansarea unui ciclul de prelegeri sub titlul „Perspective de voluntariat pentru anul 2015”.Ciclul de prelegeri se va încheia prin organizarea la sfârşitul anului 2015 a unei festivităţi de premiere intitulată ANUL VOLUNTARULUI SFANTULUI PANTELIMON, în cadrul căreia vor fi evidenţiaţi, in functie de activităţile programate, cei mai harnici voluntari ai anului 2015. 

Din nefericire, în vremurile noastre, defecte precum iresponsabilitatea, nepăsarea şi indiferenţa sunt asociate frecvent cu noţiunea de tânăr. Toate aceste defecte pot fi combătute atunci când, organizaţi într-un grup de voluntariat, tinerii aleg să îşi petreacă timpul împreună cu beneficiarii proiectelor Departamentului pentru copii si tineret ATENEUL SFANTULUI PANTELIMON. 

Pentru marirea gradului de promptitudine cu care tinerii răspund solicitărilor Departamentului pentru copii si tineret ATENEUL SFANTULUI PANTELIMON, oferind din timpul lor cat mai multe ore în folosul aproapelui, credem ca este nevoie de recunoaşterea publică a meritelor celor mai activi voluntari, largirea numarului celor aflaţi în baza de date a parohiei si a numarului de ore prestate în serviciul aproapelui.

Niciun comentariu: