duminică, 23 ianuarie 2022

Proiectul „Călătorie în lumea rugăciunii”, ianuarie - martie 2022

După ce anul trecut copiii parohiei Sfântul Pantelimon de la Foișorul de Foc din București implicați în realizarea portofoliului „Călătorie în copilăria Sfinților. File de poveste” au ocupat un onorabil loc secund la nivelul Arhiepiscopiei Bucureștilor în cadrul Concursului Național Catehetic „Biserica - familia românilor de pretutindeni”, în 2022 - „Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a
creştinului” şi „Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie
de la Neamț” în Patriarhia Română - aceștia și-au propus să aprofundeze tema noului Concurs Național Catehetic „Rugăciunea în viaţa mea”. 

Prima activitate din concurs s-a desfășurat în seara zilei de vineri, 14 ianuarie 2022, având ca temă „Acatistul”
1) Activitatea a constat în achiziționarea pentru Biblioteca Parohiei „Sf. Pantelimon” – Bucureșt a 200 de exemplare din „Istoria și Paraclisul Icoanei Maicii Domnului Eleovrityssa Izvorâtoarea de untdelemn”, apărută la editura Parenesis în anul 2021.  
2) Donația reprezintă rodul efervescentei spirituale a credincioșilor parohiei Sfântul Pantelimon care au participat la Paraclisul Icoanei Maicii Domnului Eleovrityssa Izvorâtoarea de untdelemn (cf. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=329040439086060&id=100059403185169 - mărturia dlui Silviu Nedelcu). - mărturia dlui Silviu Nedelcu). 
3) După săvârșirea Paraclisului, a fost rostită prima cateheză din ciclul celor care vor fi înscrise la Concurs Național Catehetic „Rugăciunea în viaţa mea”, intitulată „Acatistul, rugăciune prin care cerem ajutorul sau izbăvirea la vreme de nevoie și de necaz”. 
4) La finalul primei activități, unul dintre copii a primit un exemplar din „Călătorește cu trei sfinți români” în amintirea „întâlnirii care a condus la nașterea acestei cărți” (cf. https://www.facebook.com/ioana.revnic/posts/4789446007742100), dar, cred eu, și ca o dovadă a continuării colaborării noastre (https://www.facebook.com/ioana.revnic/posts/4679459195407449). Cărțile oferite de Ioana Revnic se constituie în câte o bornă a momentelor catehetice care însoțesc noul nostru proiect autointitulat CĂLĂTORIE ÎN LUMEA RUGĂCIUNII.  În acest exemplare, copiii vor nota impresii despre rugăciune, iar cărțile respective vor constitui o "capsulă a timpului" pe care sperăm că Biblioteca Parohiei „Sf. Pantelimon” – Bucureșt o să o păstreze ca pe o prețioasă mărturie. 

 
A doua activitate din concurs s-a desfășurat în ziua de duminică, 16 ianuarie 2022, având ca temă „Botezul”.
1) Activitatea a constat în achiziționarea de produse pentru îngrijire copii cu vârsta 1- 2 ani în valoare de 1 000 lei care să fie oferite de membrii grupului catehetic după săvârșirea Tainei Botezului pentru cei doi copii minori ai unei familii aflată în situație de vulnerabilitate socială (cf. https://www.facebook.com/MihaelaPrcr/posts/5267240599975952  - mărturia drei Mihaela Purcaru);
 2) Donația reprezintă rodul efervescentei spirituale a credincioșilor parohiei Sfântul Pantelimon care au aflat de intențiile copiilor cu ocazia participării la slujba sfințirii Aghiasmei mari, din ajunul Botezului Domnului. 
3) După săvârșirea Tainei Botezului, a fost rostită prima cateheză din ciclul celor care vor fi înscrise la Concurs Național Catehetic „Rugăciunea în viaţa mea”, intitulată ”Taina Botezului, mama tuturor rugăciunilor creștine”.  
4) La finalul acestei activități, alt copil a primit un exemplar din „Călătorește cu trei sfinți români” spre a nota pentru „capsula timpului din Biblioteca Parohială” impresii ale acestui moment catehetic

 
A treia activitate din concurs s-a desfășurat în seara zilei de vineri, 21 ianuarie 2022, având ca temă „Pravila”.
 
1) Activitatea a constat în invitarea domnului profesor Sabin Preda la „Paraclisul Icoanei Maicii Domnului Eleovrityssa Izvorâtoarea de untdelemn” săvărșit la biserica Sfântul Pantelimon din București (https://fb.watch/aJcq1OxPfi/ - cf. mărturie dl. Cornel Florin)
2)  După săvârșirea Paraclisului, a fost rostită a treia cateheză din ciclul celor care vor fi înscrise la Concurs Național Catehetic „Rugăciunea în viaţa mea”, intitulată „Pravila – Canonul de rugăciune personală”.  
3) La finalul acestei activități, alt copil a primit un exemplar din „Călătorește cu trei sfinți români” spre a nota pentru „capsula timpului din Biblioteca Parohială” impresii ale acestui moment catehetic. 
 

Niciun comentariu: